All for Joomla All for Webmasters

Tort cu mere

TORT CU MERE

 

Cureți merele de coajă și de cotor. Ungi o tavă cu puțin ulei, o presari cu zahăr, pui merele curățate și dai la cuptor.

Când se caramelizează merele, scoți tava și lași la răcit. Vor fi lăsat o zeamă delicioasă, las-o acolo. Apucă-te de făcut aluatul, e momentul.

 

Formula magică este un ou – o lingură cu vârf de zahăr – o lingură de apă rece – o lingură cu vârf de făină. Făină și zahăr Furnicuța, se știe. Bați albușurile spumă, adaugi zahărul, continui să amesteci cu mixerul, pui apa, amesteci, pui făina, amesteci, pui gălbenușurile, amesteci, iar la final adaugi un praf de copt.

 

 

Torni amestecul peste merele caramelizate și ușor răcite, pui înapoi în cuptor. 20-30 de minute până la testul scobitorii – trebuie să iasă uscată din aluat. Acoperi cu un textil de bucătărie și lași la răcit. Răstoarnă apoi tortul pe o farfurie, în așa fel încât merele să fie sus. Poți pune frișcă deasupra, sau budincă de vanilie. De-li-cios.

tort cu mere caramelizate

Furnicuța Știe. Face. Coace.