All for Joomla All for Webmasters

Tartă cu fructe

 

Ai grijă cu rețeta de tartă, odată ce o înveți, ai să vrei să o pregătești tot timpul, mai ales că suntem în sezonul fructelor. E bună cu orice umplutură, de la mere, la fructe de pădure, caise sau chiar și struguri.

 

Două părți are aventura noastră în bucătărie de astăzi: aluatul și umplutura.

 

Pentru aluat ai nevoie de 350 g de făină 000, 1 linguriță de sare, 2 linguri de zahăr, 175 g de unt, 100 ml de apă. Tai untul rece, de la frigider, în cubulețe și îl amesteci cu făina, zahărul și sarea. Frămânți bine, până obții un aluat sfărâmicios. Completezi cu puțină(!) apă să îl închegi mai bine, îl împarți în două părți inegale, una cât 3/4 din compoziție, celalta ¼, le înfășori în pungi curate de plastic și le pui la frigider.

 

 

Umplutura: cât stă aluatul la frigider pregătește fructele. Spală-le bine, taie în felii fructele mari, în jumătăți fructele medii și mici, în așa fel încât să vezi pulpa, indiferent ce fructe folosești. Adaugă o ceașcă mică de zahăr, zeama unei jumătăți de lămâie, un praf de sare, amestecă bine și lasă-le într-un bol 15-20 de minute, până lasă fructele zeamă. Topește într-o tigaie cele 25 de grame de unt rămase dintr-un pachet. Când se topește untul, adaugă zeamă din bolul cu fructe și amestecă la foc mic, cât să caramelizezi puțin sosul. Oprește focul și așează partea mare din aluat în uniform în tavă. Pune fructele, toarnă sosul din tigaie peste ele și acoperă tarta cu fâșii de aluat formate din bucata mică de aluat. Dă la cuptorul pre-încălzit 30-40 de minute.

 

Când o scoți din cuptor, acoper-o cu un șervet de bumbac și las-o să se răcească puțin înainte să o tai. Poți servi cu budincă sau cu sos de vanilie, deși nu-ți mai trebuie nimic, să vezi. Dacă îți place cum ți-a ieșit, hai la noi pe pagina de Facebook să ne arăți!