All for Joomla All for Webmasters

Tăieței de casă

Buni și pentru supă, și pentru tăieței cu lapte, fierți și aruncați în wok peste legume cu sau fără cărniță, tăiețeii fini dau ceva delicat oricărei mâncări, ca o micuță îmbrățișare. O fi de la cum se-ncolacesc între ei. Ei bine, Furnicuța Știe. Face. Coace. Acum știi și tu!

Un ou pentru fiecare 100 g de făină (găsești în magazinele Profi făină Furnicuța) și un praf de sare.

Înmulțești în funcție de câte ouă folosești; unul pentru fiecare porție ar fi, teoretic, cantitatea potrivită.

Frămânți până obții un aluat neted, ferm și dens. Formezi o bilă, pui în folie sau într-o pungă curată de plastic și lași o jumătate de oră în frigider. Rupi apoi bucăți din aluatul rezultat.

Întinzi cât poți de bine fiecare bucată cu făcălețul, te asiguri că sunt bine bine presărate cu făină și le sucești cât mai subțiri. Le lași 10-15 minute să se zvânte puțin, să se usuce puțin; nu cât să devină crocant, casant și să se spargă când tai aluatul, ci cât să nu se lipească între ele. Le tai în fâșii, suprapui fâșiile (de-asta e important să aibă destulă făină și să fie suficient de subțiri) și tai mărunt mărunt perpendicular, urmând degetul.

Le așezi pe toate pe ștergar, le presari din nou cu făină și le ridici cu grijă, cât să ajungă făină peste tot. Pe parcursul zilei îi mai miști din când în când, să se usuce uniform.

Înainte să îi folosești îi scuturi de extra făină, dacă e cazul. Se fierb rapid și sunt super gustoși! (neapărat îi pui în apa când această e aproape de fierbere, nu de la început; și sare, sare în apă, anti-lipit).

Poftă faină și noroc, Furnicuța Știe. Face. Coace. Tot!