All for Joomla All for Webmasters

Rulouri de carne cu legume

E plăcut să inventezi mâncăruri noi. Tu te bucuri când îți ies, ceilalți se bucură să le aibă în farfurie. Pentru cei dintre voi care pun problema așa, venim cu o idee nouă și apetisantă: rulouri de carne cu legume și bobi.

 

Îți trebuie felii subțiri de piept de pui: îți recomand să iei piept de pui întreg, dezosat și să îl feliezi tu cu un cuțit bine ascuțit. Bați apoi puțin carnea, să fie și mai fragedă. Dacă îți place, o poți și condimenta în etapa aceasta sau băițui. Pui la frigider până prepari umplutura.

 

Pornești acum cuptorul la foc mic, să se încălzească binișor până-i totul gata de dat la cuptor.

 

Bobii îi ai la înmuiat de cu o seară înainte. Năutul, lintea sau hrișca sunt cele mai potrivite, dar la fel de bine poți folosi fasole (pe care va trebui să o și fierbi înainte) sau orez.

Amestecul de legume rămâne la alegerea fiecăruia. Cel mai bun și cel mai bine alegi legume de sezon, proaspete, din piață sau, pentru cei mai norocoși, din grădina proprie. Pune morcov, ceapă, ardei, dovlecel, ba chiar dovleac, cu conopidă merge iarăși bine. Le cureți, le mărunțești, în tigaie le calești (cu puțin unt). Amesteci bobii tot în tigaie, să se rumenească și ei puțin. Acum, pentru o figură pe cinste, când iei tigaia de pe foc poți pune și ceva frunze verzi tocate mărunt, ba chiar și câteva semințe poți adăuga.

 

Într-o tavă pui nelipsita hârtie de copt, întinzi bucățile de carne pregătite la început și pe fiecare dintre ele pui o lingură din conținutul de legume și bobi pregătit în tigaie. Înfășori cât poți de bine “foile” de carne. În funcție de cât de mari îți sunt bucățile și de cât de bine îți reușește mișcarea aceasta, le poți lega cu sfoară, prinde cu scobitori saaaau înveli în feliuțe de bacon sau Kaiser (dă aroma de afumătură și extra-grăsimea nu strică dacă ai folosit carne de pui).

 

Pui tava cu rulouri în cuptor și le mai întorci de pe o parte pe cealaltă undeva la 15-20 de minute. În 30-40 de minute în cuptorul încălzit la foc mic carnea și rumenește pe exterior și se îmbibă cu arome pe interior. Când tai un rulou din aceastea, aburul care iese din ele are în el miros de încantare.

 

Poftă bună!

Furnicuța Știe. Face. Coace.