Arpacașul este obținut prin decorticarea boabelor de grâu. Este bogat în substanțe nutritive dar sărac în calorii și grăsimi. Este indicat în dietele persoanelor suferind de diabet!
Cantitate neta 1 kg
Valoare energetică: 1495 kj / 375,2 kcal
Proteine: 9,75 g
Lipide: 2,2 g
Glucide: 79,1 g
Fibre: 0 g
în spații uscate, aerisite, ferite de umezeală
Mâncărică de ciuperci cu arpacaș
Ai nevoie de: 300 g arpacaș, ½ kg ciuperci, 2 ardei (roșu și verde), 1 ceapă, puțin unt, verdeață proaspătă, ulei de măsline, sare, piper și alte condimente, după plac. Lași arpacașul să se umfle puțin; între timp cureți ciupercile, toci ceapa și ardeii; sotezi ciupercile în ulei încins până ajung de culoarea caramelului; călești și ceapa în ulei încins și apoi adaugi ardeii; combini toate ingredientele și adaugi untul topit; condimentezi; presari verdeața și gata.
Poftă bună!