All for Joomla All for Webmasters

Legume umplute cu arpacaș

Când avem în farfurie legume umplute, cel mai important e ce-i în ele. Furnicuța îți propune astăzi să le umplii cu arpacaș, sau grâu perlat, cum îi mai spunem noi. Roșii, dovlecei, ardei, vinete, toate îl adoră. E atât de delicat, atât de catifelat și așa neașteptat că abia aștepți să-l încerci, chiar mofturos de-ai fi de fel!

Pregătește legumele pentru încărcătură: curăță-le, desfă-le un capac în dreptul codiței și golește-le de semințe și pielițe. Scoate miezul din roșii, vinete și dovlecei, mărunțește-l, asezonează-l cu sare și piper, și pune amestecul obținut în tigaia unde ai încins o ceapă tocată mărunt și câțiva căței de usturoi. Gătește-le cam 10 minute și adaugă o ceașcă de arpacaș împreună cu o ceașcă și jumătate de apă. Fierbe la foc mic încă 5 minute. Acum este momentul să adaugi condimente.

Aranjează legumele pregătite să primească conținutul într-un vas bun de pus în cuptor. Umple-le cu ce-ai în tigaie. Surplusul de lichid toarnă-l în vas, să învăluie micile bărcuțe. Merită și stropite cu puțin ulei, sare și ierburi.

Acoperă cu o folie pentru gătit și lasă o oră la cuptor. După o oră scoate cu grijă folia, să nu te ardă aburii fierbinți și mai lasă 15-20 minute să se rumenească. E vară și ne adaptăm meniul. Bune și calde, și reci, cel mai bine cu iaurt și mentă sau smântână și pătrunjel.

Să ai poftă, Furnicuță!

Furnicuța Știe. Face. Coace.