All for Joomla All for Webmasters

Arpacaș cu pui

Arpacaș cu pui

 

Pilaful cu pui îl cunoaștem și îl iubim cu toții. Însă arpacaș cu pui e ceva nou, bun, ce merită încercat. Ușor de preparat, cum ne place nouă, rumenit și colorat. Plus că are bobi!

 

Arată bine cu bucăți mai mari de pui, cum ar fi pulpe sau copanele. Pui două degete de ulei în tigaie, îl încingi bine și pui carnea. Lași 3 minute pe fiecare parte și le scoți. Într-o cratiță diferită călești în puțin ulei legumele tocate mărunt (ceapă, morcov, ardei, chiar și roșii se potrivesc bine) și le ții până se înmoaie și rumenesc ușor. Adaugi un ibric de apă caldă și amesteci până clocotește totul. În momentul acesta pui în cratiță puiul rumenit pe exterior și arpacașul. Dai la cuptorul preîncălzit. În 15-20 de minute începe să miroasă a bun, după încă 5 scoți cratița și o acoperi cu un șervet de bucătărie.

 

Bun grâul, bun.

 

Poftă bună!

Furnicuța Știe. Face. Coace.