All for Joomla All for Webmasters

Năut

Bogat în proteine, săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu și fier) și în vitamine din grupa B, năutul are o valoare nutritivă ridicată. Nu conține gluten.
Năutul poate fi un substitut ideal pentru proteinele din carne, fiind bogat în proteine, vitamine și săruri minerale, precum potasiu, magneziu, fosfor, calciu, seleniu. În plus, datorită fibrelor insolubile, combate constipația și ține sub control pofta de mâncare, producând rapid senzația de sațietate!

Cantitate neta 1 kg

Valori nutriționale 100g produs:

Valoare energetică: 1498 kj / 364 kcal
Proteine: 19 g
Lipide: 5,5 g
Glucide: 58 g

Condiții păstrare:

în spații uscate, aerisite, ferite de umezeală

Furnicuța. face. coace.

Salată de năut
Ai nevoie de: 400 g năut (fiert și scurs), 3 roșii, 1 ceapă roșie, 200 g brânză feta, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri ulei de măsline, mentă proaspătă, busuioc proaspăt, sare, piper. Încălzești năutul într-o tigaie amestecând bine; tai ceapa și roșiile cubulețe peste care adaugi zeama de lămâie, uleiul de măsline și jumătate din cantitatea de năut; năutul rămas îl zdrobești piure și îl pui peste salată să devină cremoasă, condimentezi cu sare, piper, mentă și busuioc și adaugi bucățile de brânză și gata. Se servește la temperatura camerei.
Poftă bună!