Orezul nu conține grăsimi nocive, nu conține gluten dar abundă în carbohidraţi, ceea ce îl face un combustibil natural pentru organism. Orezul poate dubla activitatea normală a creierului atunci când este consumat regulat.
Cantitate neta 1 kg
Valoare energetică: 1474 kj / 347 kcal
Grăsimi din care acizi grași saturați: 0,5 g/0,2 g
Glucide din care zaharuri: 0,5 g/0,2 g
Fibre: 1,5 g
Proteine: 7 g
Sare: 0,01 g
în spații uscate, aerisite, ferite de umezeală
Budincă cremoasă de orez
Ai nevoie de: ¾ cană de orez, 1.5 căni apă, 2 căni lapte, 1/3 cană zahăr, ¼ linguriță sare, 1 ou, 2/3 cană stafide aurii, 1 lingură unt, ½ linguriță extract de vanilie. Pui apă și sare într-o oală încăpătoare și le aduci la punctul de fierbere; adaugi orezul și dai focul la minim; acoperi oala și lași la fiert 20 de minute; adaugi apoi 1.5 căni lapte și zahărul; amesteci bine până obții un amestec cremos (aprox 15 minute); separat mixezi oul până devine spumos și adaugi treptat laptele; adaugi stafidele și amestecul de ou cu lapte peste orez; amesteci bine și lași să fiarbă 2 minute amestecând continuu; oprești focul și adaugi untul și vanilia; pui budinca în boluri mici și o servești fie caldă, fie rece cu un strop de scortișoară deasupra și gata.
Poftă bună!