All for Joomla All for Webmasters

Idei gustoase pentru un picnic vesel

Mâine e  1 mai și orașul este deja înfierbântat. Profită cât nu e încă prea cald și gustă un pic din plăcerile naturii, în natură! Parcul din apropiere te așteaptă dacă undeva în afara orașului ți se pare complicat. Un loc unde să simți primăvara îți trebuie!

Ține lucrurile simple și totuși diferite, sfatul Furnicuța. Pregătește de acasă câteva gustări pentru coșul de picnic, să stai liniștit când ajungi și sună-ți prietenii să alegeți destinația!

Poți începe cu o salată, ceva să deschidă apetitul și să potolească neastâmpărul schimbării de mediu: o salată de fasole albă boabe, e sățioasă, ușor de făcut și atât de bună încât ar fi bine să pregătești o cantitate ceeva mai mare decât ai zice la prima vedere.

Pentru 4 porții ai nevoie de 450-500g fasole boabe (imuiate în prealabil și fierte bine), 1 ceapă roșie mare, 1 ardei gras roșu, 3-4 frunze de salată verde și  ½ legătură pătrunjel. Dacă ești curajos poți încerca tarhon, în loc de sau lângă pătrunjel. În plus pentru dressing: sucul de la 1 lămâie, 3-4 linguri ulei de măsline, sare și piper după gust.

Fasolea fiartă, o lași la răcit, cureți ceapa, ardeiul și le speli bine împreună cu frunzele de salată și de condimente. Tai ardeiul cubulețe, salata verde mărunt, pătrunjelul și/sau tarhonul fin. Ceapa o tai Julien și o frămânți separat cu puțină sare să se înmoaie.

Dressingul îl pregătești amestecând bine uleiul de măsline cu sucul de lamiae, până se încorporează ca o mică maioneză. Îl condimentezi după gust și îl torni peste salată.

Amesteci totul și pui într-un recipient mare cu capac. Primul fel din coșul de picnic este gata! Nu uita să îl însoțești cu linguri sau furculițe!

 

Odată apetitul stârnit, o să meargă foarte bine câteva sandvișuri cu humus și castraveți. Încearcă în lipii rulate! Humusul nu mai are nevoie de introduceri. Dacă găsești timpul necesar să îl prepari tu dinainte, cu un mix creativ și propriu de condiment, îl faci hitul oricărei adunări! Poți vedea aici http://furnicutastie.ro/pastă-de-năut/  o idee de preparare.

Pentru sandvișuri este suficient să alegi (sau să coci uu!) o pâine bună, preferabil cu semințe și cereale, să o prăjești ușor, să pui un strat generos de humus,  câteva felii de castravete și puțin piper. 5 minute și atât de bune.

Să ajute digestia și conversația, poți pune în pachet și o pungă cu năut picant. http://furnicutastie.ro/năut-picant/

Și pentru dintele dulce din fiecare merg  bine niște fursecuri cu lămâie. Pentru ele ai nevoie de 350 g făină, 100 g zahăr, 5 g praf de copt, coajă de la 3 lămâi, 75 g ulei de palmier / ulei de floarea soarelui, 50 ml apă rece și 30-50 g făină pentru modelat. Cerni făina într-un vas și pui toate ingredientele uscate peste, amesteci și apoi adaugi apa rece, uleiul și sucul de lămâie. Amesteci totul cu o lingură și frămânți bine 2-3 minte, acoperi vasul și îl lași “să se odihnească” 30 de minute.

Întinzi aluatul și îl tai în fâșii, le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o dai 8-10 minute cuptorului preîncălzit la 180 g C.

(https://www.gustos.ro/rețete-culinare/fursecuri-cu-lămâie-3.html)

 

Adaugi câteva jocuri, pălării de soare, o minge, voie bună cât cuprinde și faci dintr-o simplă ieșire la iarbă verde o zi memorabilă. Ai grijă, ai să îți dorești să organizezi picnicuri mai des! Furnicuța. Știe. 😉