All for Joomla All for Webmasters

Orez cu ciuperci

 

Ca rețeta aceasta să îți iasă deosebit de gustoasă, ideal ar fi să ai puțină supă de legume sau de pui păstrată într-un recipient.

 

Dacă ai așa ceva, încălzește-o și pune 5 minute în ea ciupercile curățate.

 

Separat, într-o tigaie, topești untul și călești în el ceapa. Pune și puțină sare.

Scoate ciupercile din supă, scurge-le și adaugă-le în tigaie, peste ceapă. Călește-le și pe ele puțin. Scoate-le cu o spatulă și toacă-le mărunt. Pune-le la loc în tigaie și mai sotează-le cam 5 minute, până se evaporă cea mai mare parte din lichid. Adaugă în tigaie orezul și amestecă pentru 2-3 minute. Pune puțin vin, o ceașcă din supă și dă focul mic. Acum e de stat puțin lângă el: continuă să completezi cu câte puțină supă și să amesteci până se încorporează și e fiert orezul. Ai obținut mirobolantul (fără glumă!) risotto. Bun, foarte bun.

Furnicuța. Știe. Face.