Ca rețeta aceasta să îți iasă deosebit de gustoasă, ideal ar fi să ai puțină supă de legume sau de pui păstrată într-un recipient.
Dacă ai așa ceva, încălzește-o și pune 5 minute în ea ciupercile curățate.
Separat, într-o tigaie, topești untul și călești în el ceapa. Pune și puțină sare.
Scoate ciupercile din supă, scurge-le și adaugă-le în tigaie, peste ceapă. Călește-le și pe ele puțin. Scoate-le cu o spatulă și toacă-le mărunt. Pune-le la loc în tigaie și mai sotează-le cam 5 minute, până se evaporă cea mai mare parte din lichid. Adaugă în tigaie orezul și amestecă pentru 2-3 minute. Pune puțin vin, o ceașcă din supă și dă focul mic. Acum e de stat puțin lângă el: continuă să completezi cu câte puțină supă și să amesteci până se încorporează și e fiert orezul. Ai obținut mirobolantul (fără glumă!) risotto. Bun, foarte bun.
Furnicuța. Știe. Face.