All for Joomla All for Webmasters

Monodieta verii

Monodieta cu hrișcă merită experimentată vara aceasta!

 

Mulți dintre noi avem câteva kilograme în plus, pe care le simțim mai ales vara. Vara ne mișcăm mai mult, ne expunem mai mult, transpirăm mai mult. Și de multe ori ne dorim să fim puuțin mai ușori. Hrișca face asta (dacă o sprijină și voința proprie, firește). Rețeta e simplă: pentru 4-6 zile mănânci numai și numai hrișcă. Poate suna radical, însă la o privire mai detaliată, avantajele contrabalansează în forță:

Avantajul nr. 1 – Conţinut ridicat de minerale: fier, zinc, seleniu.

Mineralele sunt esențiale pentru funcționarea corectă a organismului, majoritatea fiind implicate în metabolizare, echilibrul apei din organism și sănătatea sistemului osos. Fierul contribuie la oxigenarea celulelor, zincul la reglarea nivelului de zahăr din sânge, iar seleniul la buna funcționare a pancreasului și, implicit, a sistemului digestiv.

Avantajul nr. 2 – Sursă de antioxidanţi

Hrișca abundă ȋn antioxidanţi, iar antioxidanţii sunt salvatorii celulelor. Ei neutralizează substanţele periculoase pătrunse în organism (radicalii liberi de oxigen). Apără astfel celulele și previn apariția dereglărilor care conduc la ȋmbolnăvire. Mulțumită antioxidanților pe care ni-i furnizează, hrișca este totodată un antidot pentru expunerea la radiații, inclusiv radiații solare.

Avantajul nr. 3 – Bogată în fibre

Fără să conțină gluten, hrișca este bogată în fibre, ceea ce oferă senzația de sațietate și suprimă pofta de mâncare.  Fibrele reglează cu succes tranzitul intestinal și reduc colesterolul. Totul trece prin stomac!

 

Ce efect are?

Efectul nr. 1

Reduce colesterolul şi scade nivelul presiunii sângelui

Efectul nr. 2

Ajută la reducerea acumulării de ţesut adipos şi reglează metabolismul

Efectul nr. 3

Creşte producţia de dopamină, ce are rol în combaterea depresiei

Pseudo-cereala aceasta micuță are în ea puterea de a ne aduce într-o formă mai bună. Tot ce solicită este să îi facilităm calea și să îi permitem să ne ajute. Așadar și prin urmare, dacă vrei și te simți în stare, pune-ți forța la’ncercare, cumpără 3 kilograme de hrișcă și scapă de câteva din kilogramele tale.

Seara aduci un bol cu apă aproape de temperatura de fierbere, o verși peste 3-500 de grame de hrișcă și lași peste noapte. Dimineața amesteci bine, bei două pahare cu apă la temperatura camerei și îți pui o porție. Apoi acoperi și revii să te servești din bol de câte ori întreabă stomacul de tine. Hrișca are tot ce îi trebuie corpului tău pentru până peste două săptămâni. Cât timp ții această monodieta trebuie să îți iei însă gândul de la orice altceva comestibil există pe lumea asta. Amintește-ți să bei suficientă apă. Poți bea și cafea sau ceaiuri, dintre care cel verde este ideal, însă fără lapte și neîndulcite. De la o zi la alta vei vedea cum ți se schimbă și forma fizică, și perspectiva asupra vieții. În bine!

Scrie-ne cum te simți în timpul dietei sau după. Avem o postare activă pe pagina noastră de Facebook unde putem discuta în comentarii.

 

Notă: Vom dezvolta curând subiectul beneficiilor includerii bobilor în alimentație, așa fel încât după dietă să ne păstrăm mai ușor echilibrul fizic, psihic și emoțional. Vă ținem la curent!