Ai nevoie de:
-300 g linte roșie,
-1 ceapă,
-2 frunze de dafin,
-3 linguri de ulei,
-1 linguriță de boabe de coriandru,
-1/2 linguriță de semințe de chimen,
-3 lingurițe de oțet din vin,
-câteva boabe de piper pisate
Clătești lintea și o pui la fiert la foc mic, împreună cu ceapa întreagă, curățată de coajă și frunzele de dafin. După 15-20 de minute, când lintea se înmoaie dar este încă fermă, strecori, apoi arunci ceapa și dafinul. Prăjești corindrul și chimenul 1 minut în ulei; oprești focul, adaugi oțetul și piperul, pui peste linte și amesteci.
Lintea roșie astfel marinată e grozavă în salate. O mai poți combina cu iaurt sau coace cu legume.
După marinare o poți păstra până la 3 zile în frigider, acoperită.
Să aveți poftă!