All for Joomla All for Webmasters

Foccacia cu usturoi

Noi poate om fi italieni, de ne plac atât aluaturile? Nu, știm cine suntem și căutăm inspirație inclusiv la vecini pentru ce ne place. Așadar, Furnicuța îți prezintă foccacia. Între pâine, pizza și turtiță, e perfectă vara ca acompaniament pentru salate sau grătar.

Ai nevoie de 3 cești de făină 650, condimente, usturoi, drojdie uscată, apă caldă și ulei.

Pentru condimente îți recomandăm oregano, busuioc, salvie, cimbru, sare și piper negru.

Amesteci toate ingredientele bine și frămânți până când aluatul devine fin și elastic. Ungi cu ulei un bol mare, pui aluatul în bol și îi înmoi suprafața, după care acoperi cu un șervet de textil și lași 20 de minute să crească.

Încălzești cuptorul. Pui aluatul într-o tavă acoperită cu folie de copt, îl întinzi și îl înțepi cât mai des cu o furculiță. Poți face și un cadrilaj cu un cuțit. Stropești cu ulei de măsline, presari (dacă vrei) parmezan și dai la cuptorul fierbinte pentru 15 minute sau până devine aurie. Servește-o proaspătă, fierbinte, aburindă.