All for Joomla All for Webmasters

Biscuiți pufos-crocanți

150 de grame – margarină sau unt

1 ceașcă de zahăr

1 ou

2 cești de făină

2 lingurițe de praf de copt

Jumătate de linguriță de sare

1 linguriță de scorțișoară

1 linguriță de ghimbir ras – proaspăt sau deshidratat

 

Primul lucru, scoți untul (sau margarina) din frigider și îl aduci la temperatura camerei.

Încălzești apoi cuptorul și ungi foile de copt pe care vei așterne biscuiții în cuptor.

Într-un bol larg, amesteci untul sau margarina cu zahărul. Adaugi oul și amesteci cu telul sau cu mixerul până când conținutul devine ușor și pufos. Într-un alt bol, amestecă făină, praful de copt, sarea, ghimbirul și scorțișoara. Toarnă amestecul prăfos peste amestecul pufos și adună-le împreună amestecând mai departe. Acum, din aluatul obținut formează mici gogoloaie, tăvălește-le prin zahăr și așază-le la distanță una de cealaltă în tava de copt acoperită cu hârtia specială, unsă grijuliu înainte.

Pui tăvița în cuptorul încălzit și lași 10-12 minute. Casa se umple de miresmele delicioase. Biscuiții vor fi fierbinți, așa că acoperă-i cu un ștergar și pune-i departe de mâinile pofticioșilor, până ajung la o temperatură bună.

Crocănțeala exterioară a acestor biscuiți ne dă pe spate. Trebuie să crape!

Din cantitățile propuse rezultă cca 3 porții, așa că dacă vrei mai mult, sporește cantitățile proporțional. Sigur că și noi vrem să vedem o fotografie cu minunățiile, când sunt gata!

 

Furnicuța Știe. Face. Coace. Poftă bună cui îi place!