All for Joomla All for Webmasters

Batoane de arpacaș

Oh, gustările.

Aici apar cel mai des tentațiile către dulciuri și “ronțănele “ nesănătoase. Tot de aici provin și multe din caloriile acumulate peste zi. Dar cum ar fi, se gândea Furnicuța, să facem acasă într-o zi gustărele pentru toată săptămâna? Dar ce să fie, ceva bun, ceva nou, ceva atrăgător, să ne bucure pe toți și să ne dea soluție pentru foamea mică, dintre mese. Și nu ziceți că am găsit? Batoane de arpacaș, sau grâu perlat, cum l-am botezat.

 

Sunt ușor de făcut. Un singur ingredient mai deosebit folosim, unt de arahide. Dacă nu îl ai și nu ai nici de gând să îl cumperi, îți dăm o alternativă.

 

Așadar, ai nevoie de o cană mare de arpacaș fiert și răcit, plus câte o lingură de semințe de dovleac, semințe de in, semințe de susan și/sau orice alte semințe avem în casă. Poți completa cu fructe uscate sau confiate. Le amesteci pe toate într-un vas, adaugi 2-3 linguri de unt de arahide și mierea. Omogenizezi amestecul, în torni într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, nivelezi și pui în fridiger. După 10-12 ore porționezi batoanele, le aranjezi frumos (poți chiar să le împachetezi, tot în hârtie de copt) și le păstrezi la frigider până auzi de undeva din casă “nu mai sunt batoane?!?!”

 

Furnicuța Știe. Face. Coace.