Cea mai de vară pizza e pizza cu dovlecei.
Îți trebuie făină, dovlecei, lămâie, usturoi, ceapă verde, brânză proaspătă de capră și brânză grasă, tip cașcaval.
Pregătește întâi dovleceii: curăță-i, taie-i rondele, presară-i cu sare și usturoi zdrobit, după care lasă-i într-o sită să scurgă suplusul de apă. După 15 minute poți să-i și storci/frămânți puțin, să mai piardă din lichid, iar apoi să îi ștergi cu un șervet. În felul acesta te asiguri că lichidul nu face pizza lipicioasă.
Unge aluatul de pizza întins frumos cu puțin ulei de măsline, întinde uniform brânza proaspătă care are în această rețetă rolul pe care îl deține deobicei sucul de roșii pentru pizza, distribuie dovleceii, felii subțiri de lămâie fără sâmburi – da, vorbim serios, încearcă așa, să vezi ce gust nemaipomenit obții, sare și cașcaval ras. Dă la cuptorul pre-încălzit pentru 10-15 minute, până se rumenește și brânza face mici bule de aer. Când o scoți din cuptor presară câteva fruze mărunțite de ceapă verde. Fiesta!
Furnicuța Știe. Face. Tuturor le place.