Lintea este una dintre leguminoasele cele mai ușor de digerat, sursă importantă de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine, în special de vitamine din grupul B. Este recomandată în dietele vegetariene! Lintea roșie se face galbenă la fiert și are un gust ușor dulceag.
Cantitate neta 1 kg
Valoare energetică: 2076 kj / 338 kcal
Proteine: 28g
Lipide: 1 g
Glucide: 57 g
în spații uscate, aerisite, ferite de umezeală
Supă de linte roșie
Ai nevoie de: 400 g linte roșie, 2.5 l apă, 1 morcov, 1/4 țelină,2 cepe, 1 ardei roșu, 1 roșie fără pieliță, 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură rasă de sare, 1 linguriță piper, 1 linguriță coriandru măcinat, 1 linguriță chimion măcinat, 1 linguriță paprika dulce, 2 frunze dafin, 1 legătură pătrunjel. Călești legumele tocate mărunt în uleiul de măsline încins; speli lintea și o scurgi bine de apă, adaugi apa fierbinte peste legumele călite în oală și apoi lintea și, când începe să clocotească, îndepărtezi spuma formată, adaugi condimentele și dai focul la minim; fierbi supa 15-20 de minute; când lintea este bine fiartă și supa are consistența dorită (poți adăuga apă) adaugi roșia tăiată cubulețe; dai în clocot 2-3 minute și gata.
Poftă bună!